[unex_ce_mailchimp id="content_nkdm0a0iw" placeholder_text="E-Mail" alignment="center" button_position="inline" button_spacing="0px" input_placeholder_color="#888888" input_width="span2" input_text_align="left" input_text_color="#000000" input_bg_color="#f0f0f0" input_padding="10px 30px 10px 30px" input_border_width="0px" input_border_color="#000000" input_border_radius="0px" input_placeholder_color_mouseover="#444444" input_text_color_mouseover="#000000" input_bg_color_mouseover="#e6e6e6" input_border_color_mouseover="#000000" input_font_size="13px" input_font="light" button_text="inschrijven nieuwsbrief " button_text_color="#ffffff" button_font="light" button_font_size="13px" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#ff2964" button_padding="10px 30px 10px 30px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#0000ff" button_border_hover_color="#ffffff" has_container="1" in_column=""]//urbanechoes.us8.list-manage.com/subscribe/post?u=1aa63b2f0a61de8838b07657c&id=80aec01c14[/ce_mailchimp]

1710 Start bouw De Knotwilg

De start bouw was net aan het begin dat Covid 19 de meeste van ons thuis laat werken. De bouw echter gaat gestaag èn veilig door en de contouren van het eerste door ons ontworpen schoolgebouw toont zich. Met in het hart van de school de centrale zitkuil al zichtbaar.
Veel waardering voor alle meewerkende en bouwende partijen die in deze moeilijke tijd doorwerken aan de toekomst van kinderen en deze nieuwe buurt in Amsterdam Zuidoost.

Opdrachtgevers: Stichting Zonova, Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam
In samenwerking met: Kinderopvang Knotwilg, Gemeente Amsterdam
Architect: Urban Echoes
Constructeur: Pieters Bouwtechniek
Installatieadviseur: Sijperda-Hardy
Projectmanagement: DeStock
Aannemer: Bouwmaatschappij Buitenhuis B.V.

--------

1612 Project in uitvoering, #bijnaklaar

Kort bezoek aan de bouwplaats. Afgebeeld 2 fragmenten van de twee hoekwoningen die deel uitmaken van een geheel nieuw straatje dat momenteel op Zeeburgereiland wordt gebouwd. We hebben klassieke metseltechnieken met hergebruikte bakstenen gecombineerd met een eigentijds volume en grote verzonken openingen om aan beide zijden van het blok verschillende herkenningspunten te creëren.

--------

1603 Gouden A.A.P. 2019

Pondok in West is genomineerd voor de Amsterdamse architectuurprijs 2019! Pondok is een ontwerp van Cruq architectuur en stedenbouw in samenwerking met Urban Echoes en Monika Pierothl voor de dakwoningen met als opdrachtgever vereniging Pondok. De award wordt op 17 april uitgereikt!

--------

1817 Oostenburgereiland kavel 6

Woningcorporatie Stadgenoot heeft de winnaars van de architectenselectie voor kavel 6 op Oostenburg in Amsterdam vandaag bekend gemaakt. Wij zijn geselecteerd!! En samen met HOH Architecten en NEXT architects zullen we onze schetsontwerpen uitwerken tot gebouwenensemble voor jongerenstudio’s, seniorenhuisvesting en bedrijfsruimte op deze bijzondere plek.

--------

12.01.2019 

1210 Zuiderheide

Het appartementen complex Zuiderheide is opgeleverd! Wij hebben dit woongebouw met 34 woningen ontworpen ism House of Architects en Jurrian Knijtijzer en is gerealiseerd in 2018 in opdracht van Dudok Wonen.

--------

1813 Sloterdijk MO

WE WON! We hebben de tender van Kavel O - blok 6, 8 en 9A in Sloterdijk, Amsterdam gewonnen. Deze ontwikkeling is een samenwerking tussen BPD (Bouwfonds Property Development) en ERA Contour. In totaal komen er circa 150 woningen en ruim 1000m2 aan voorzieningen verdeeld over de drie gebouwen. Het getoonde ontwerp voor blok 8 is van dezwartehond. De MO-woonblokken 6 en 9 worden ontworpen door Urban Echoes, cc-studio en Raar.
We kijken uit om te starten met het ontwerpproces van deze bijzondere binnenstedelijke woonlocatie samen met de toekomstige bewoners!

--------

Het is nu meer dan een jaar geleden dat de uitbouw van basisschool De Ark in gebruik werd genomen. De duurzame en isolerende spuitkurk op de gevel ziet er nog spectaculair uit.

--------

1712 IEPENSTRAAT

Uitvoering is begonnen bij een verbouwing waar wij uiteindelijk een grote volume/ensuite zullen plaatsen die de ruimte op de begane grond zal opdelen.

--------

1602 ZEEBURG

Feestelijk moment op het Zeeburgereiland met BPD Gebiedsontwikkeling; start bouw van Blok 3B. Blok 3B is ontworpen vanuit een duurzame visie, met oude hergebruikte en moderne duurzame bouwmaterialen. Het zijn 19 woningen, bestaande uit 7 woningtypes,  ontworpen door 6 verschillende architecten.
Urban Echoes is opgetreden als coördinerend architect van het gehele blok en heeft twee woningtypes ontworpen. 

--------

1603 WESTLANDGRACHT

Bijna bijna klaar! Laatste werkzaamheden van de interieurbouwer zijn begonnen in de patiowoning. 

--------

1815 BUITENRUIMTE DE KNOTWILG

Urban Echoes is gevraagd om de buitenruimte behorende bij de school de Knotwilg te ontwerpen. De buitenruimte omvat het groene speelplein van de school, de omgeving rondom het gebouw en de aansluiting met de openbare ruimte in het nieuw te ontwikkelen stedenbouwkundig plan van de gemeente Amsterdam. Het schoolplein wordt een zogenaamde “groene speelruimte”, met veel natuurlijk spelen en een rainproof schoolplein. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke overgangen en afscheidingen door middel van hoogteverschillen en paden. Door deze  aaneenschakeling van publieke speel- en verblijfruimtes voor de buurt ontstaan intieme en veilige plekken voor de kinderen van de kinderdagopvang en de school.

--------

1810 VLEERMUISTOREN

Nieuwe opdracht: ontwerp voor een Vleermuistoren in Amsterdam. Nabij de locatie van de nieuwbouw de Knotwilg is Urban Echoes gevraagd om een vleermuistoren te ontwerpen.
Een bijzondere en zeer actuele opgave in het bouwen voor biodiversiteit in de stad. Het ontwerp voor de toren is gerelateerd aan de architectuur van de nieuwbouw van de basisschool, waarmee we 1:1 kunnen uittesten hoe de vleermuizen en huismussen zich zo goed mogelijk in de nieuwbouw kunnen nestelen.

--------

De Spuitkurk wordt aangebracht op de gevel bij basisschool de Ark

--------

WLG ISM STONECYCLING

Handgemaakte Wasabi-stenen voor de facade van 1 van de dakwoningen op Pondok te Amsterdam.

--------

Bouw is begonnen op onze ontwerp voor de uitbreiding van een basisschool in Amsterdam. Project wordt opgeleverd eind augustus! #1609

--------

MAQUETTE BLOK 3B ZEEBURGEREILAND

Modellen zijn klaar voor presentatie van BPD. Dit is een ruime split level woning, die binnenkort wordt gerealiseerd als onderdeel van Blok 3B, Zeeburgereiland te Amsterdam.  Model : Studio K +.

--------

Sloopfase van deze renovatie naast ons 3D render uit de ontwerpfase van de badkamer.